Schrijver, radiomaker en allround verhalenverteller. Welkom op de site van journalist Sonny Motké.

Sonny Motké (1986) is geboren en getogen in het diepe zuiden van Limburg. Na een keurige cum laude op het VWO volgen studieavonturen in achtereenvolgens Maastricht, Newcastle (Australië), Manchester en Groningen. Na het behalen van een bachelor en twee Master-titels – International Business en Journalistiek – besluit de 1 meter 89 lange globetrotter zijn onophoudelijke ‘brede’ nieuwsgierigheid te gelde te maken als redacteur bij zakenblad Quote.

Naast een overzicht van pennenvruchten die hij sinds 2011 voor Quote heeft gecreëerd, valt op deze website alles terug te vinden over Sonny’s overige journalistieke activiteiten.

Zijn grootste eigenaardigheid: al in zijn studentenperiode is Sonny gediagnosticeerd als ‘he-le-maal wild van de radio’. Niet voor niets maakte hij al shows tussen zijn colleges in Engeland door en focuste hij tijdens zijn Journalistiek-studie te Groningen op dit medium.

Een eigen programma, de ABC-show, kon dan ook niet uitblijven: tot het najaar van 2016 was deze wekelijks te beluisteren op AmsterdamFM. In 2017 werd de show onder de naam Rooftop Radio voortgezet via de online kanalen van Hearst, uitgever van onder andere Elle, Esquire en Quote.